Nieuwe prijs Fantastic Film Festival

Thema is dit jaar Stranger Than Fiction

Het Amsterdam Fantastic Film Festival roept dit jaar een nieuwe prijs in het leven met de naam Black Tulip. Dat maakte festivaldirecteur Jan Doense donderdag bekend.

De prijs wordt tijdens het festival, dat van 19 tot en met 26 april plaatsvindt, uitgereikt in drie categorieën: speelfilm, korte film en debuutfilm .

De internationale jury die de Black Tulip toekent, bestaat uit de Nederlandse schrijfster Karin Spaink, de Amerikaanse filmmaker Brian Yuzna, de Belgische directeur van het Brussels International Festival of Fantastic Film Georges Delmote en de Nederlandse dvd- en filmdistributeur Willem Pruijssers.

Doense liet donderdag ook weten dat het themaprogramma van de 22e editie Stranger Than Fiction is, waarin films worden vertoond die een kruising zijn van een speelfilm en een documentaire. Doense zei dat 'de trend die ooit werd ingezet met The blair witch project en C'est arrivé près de chez vous, nu een heus genre lijkt te zijn geworden'.

Eerder was bekendgemaakt dat het themaprogramma Marx Attacks! zou worden. Hierin zouden science fiction- producties uit het voormalig Oostblok worden vertoond. Volgens de festivaldirecteur was dit echter niet haalbaar.

(Bron: ANP)