Nieuwe film over Amerigo

Vervolg op Het paard van Sinterklaas volgend jaar in de bioscoop

Marleen den Hartog ,

Er komt een vervolg op Micha Kamps Het paard van Sinterklaas (2005). Producent BosBros. begint in maart 2007 met de opnames van Waar is het paard van Sinterklaas? De film zal vanaf 10 oktober volgend jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

In Waar is het paard van Sinterklaas?, wederom geregisseerd door Kamp, mag Winky voor Amerigo zorgen. Dat gaat goed totdat het paard op een dag verdwijnt. Winky zet alles op alles om Amerigo weer terug te vinden voordat Sinterklaas weer zijn intocht in Nederland maakt.

Hoewel het jeugdboek Het Paard van Sinterklaas van Tamara Bos al in 2002 in de winkels lag, werd het boek altijd met de film in gedachten geschreven. Ook dit tweede deel is geschreven met een vervolgfilm in gedachten, maar schrijfster Bos was wel terughoudend: 'Ik was een beetje huiverig en vond dat ik eerst een goed verhaal moest schrijven. Dat scenario zou later dan wel komen.'

Bos meldt dat Waar is het paard van Sinterklaas? vooral over vriendschap gaat: Maaike, Winky's beste vriendin, zal dan ook een grotere rol gaan spelen. Verder komen alle personages uit Het Paard van Sinterklaas ook in dit verhaal weer terug.

De meeste acteurs zijn enthousiast en hebben toegezegd mee te werken aan het vervolg. Dit tot tevredenheid van de schrijfster: 'Voor mij is het ook een vereiste dat dezelfde mensen weer meedoen.'