Nederlandse films geselecteerd voor European Film Awards 2006

Nominaties 4 november bekendgemaakt

David Lammers' Langer licht en de Vlaams-Nederlandse co-productie Een ander zijn geluk van Fien Troch zijn geselecteerd voor de European Film Awards 2006.

In totaal zijn 49 Europese films geselecteerd. De nominaties worden op 4 november tijdens het Film Festival van Sevilla bekend gemaakt. Deze worden door de 1700 leden van de European Film Academy gekozen.

Langer licht (2005) is het verhaal van een door het verleden verharde boksschoolhouder en de moeilijke relatie met zijn zoon. De film werd op het International Filmfestival Rotterdam genomineerd voor een VPRO Tiger Award.

Een ander zijn geluk ( 2005) gaat over de dood van een kind en de gevolgen daarvan voor de inwoners van een klein dorp.

De uiteindelijke winnaars worden op 2 december tijdens de European Film Awards Ceremony in Warschau bekend gemaakt.

Het is 14 jaar geleden dat een Nederlandse film werd onderscheiden tijdens de European Film Awards Ceremony. In 1992 won De Noorderlingen van Alex van Warmerdam drie prijzen: Young European Film of the Year, European Film Composer of the Year en European Production Designer of the Year.

Eerder won Johanna ter Steege in 1988 een prijs voor haar rol in Spoorloos en ging in 1989 de Documentary Film Jury Special Award naar Joris Ivens en Marceline Loridan voor hun Een verhaal van de wind.