Meeste gevloek in Crash

Scheldwoorden in Oscarfilms geteld

Van alle films die zijn genomineerd voor een Oscar voor Beste Film wordt er in rassendrama Crash het meest gevloekt. Dat heeft de Amerikaanse Family Media Guide, een organisatie die onder meer rookgedrag en geweld registreert in films en videogames, onderzocht.

Volgens de organisatie wordt in Crash 182 keer gevloekt en 99 keer het woord fuck gebruikt. Brokeback Mountain staat op de tweede plaats. In de film van Ang Lee over twee homoseksuele cowboys wordt 92 keer gescholden. Steven Spielbergs Munich is derde met 22 vloekwoorden, al komt in deze film wel het meeste geweld voor. In Good Night, and Good Luck en Capote, de andere genomineerde films, wordt respectievelijk zes en vijf keer gevloekt.

In Platoon van Oliver Stone komen de meeste scheldwoorden voor. De oorlogsfilm die in 1987 vier Oscars won in onder meer de categorie Beste Film en Beste Regie bevat maar liefst 329 scheldwoorden. Met 208 vloeken staat The Deer Hunter, net als Platoon een film over de Vietnam-oorlog, op nummer twee.

(Bron: AP/Family Media Guide)