Maria Peters gaat het boek Afblijven van schrijfster Carry Slee verfilmen. Dat maakte de regisseur van onder meer De tasjesdief, Kruimeltje en Pietje Bell gisteren bekend. Het is het eerste boek van de populaire auteur dat wordt verfilmd.

Afblijven gaat over de vijftienjarige Melissa, die in een videoclip mag meedansen en zo in aanraking komt met drank en drugs. Haar vrienden proberen haar weer op het rechte pad te krijgen.

Slee, samen met Harry Potter- schrijfster J.K. Rowling een van de best verkopende kinderboekenschrijfsters van Nederland, is erg blij met de keuze van het boek. 'Ik denk dat het erg goed is dat dit onderwerp in boeken of jeugdfilms wordt aangestipt. Het is één van mijn meest dierbare verhalen.'

De audities voor de film moeten nog plaatsvinden . 'We zoeken kinderen van vijftien die kunnen acteren, dansen en zingen', vertelt Peters. 'Het zijn zware rollen. Ik vraag veel van de acteurs in deze film.' Via de site van Carry Slee hebben zich inmiddels 250 meisjes aangemeld voor de hoofdrol.

De opnames voor Afblijven starten in de zomer. Aan het eind van het jaar moet de film in de bioscoop te zien zijn.

(Bron: ANP)