King Kong wint drie VES Awards

Ook War of the Worlds krijgt drie prijzen

Peter Jacksons King Kong en Steven Spielbergs War of the Worlds waren de grote winnaars tijdens de uitreiking van de VES Awards, de prijzen voor beste computereffecten die jaarlijks door de Visual Effects Society worden vergeven.

Hoewel de VES Awards ook worden uitgereikt aan de beste computereffecten op televisie, in commercials, muziekvideo's en videospellen, gaat de meeste aandacht ieder jaar uit naar de speelfilms.

De klei-animatiefilm Wallace and Grommit: The Curse of the Were-Rabbit en Ridley Scotts kruistochtenepos Kingdom of Heaven wonnen ieder een VES Award. War of the Worlds won er drie; voor het beste visuele effect in een film, het beste model, en de beste compositie; King won er ook drie, maar in belangrijker categorieën: beste door CGI bepaalde film, beste geanimeerde personage, en beste achtergrond.

John Lasseter, de oprichter van Pixar en verantwoordelijk voor successen als Toy Story, Finding Nemo en The Incredibles, kreeg de VES Georges Méliès Award for Artistic Excellence.

De VES Awards worden gekozen door de ongeveer 1600 leden van de Visual Effects Society.