Jane Fonda nieuwe gezicht L'Oréal

De 68-jarige actrice wil terug naar natuurlijke schoonheid

Hollywood-veterane Jane Fonda (68) wordt het 'nieuwe' gezicht van de anti-verouderingscrème van L'Oréal. Ze volgt daarmee de Franse filmdiva Catherine Deneuve (63) op.

Jane Fonda werd in de jaren zeventig een superster dankzij rollen in films als Barbarella, Klute, Coming Home en The China Syndrome. Het acteren werd in de koelkast gezet na haar huwelijk met CNN-baas Ted Turner, die het 'niet nodig' vond dat zijn vrouw acteerde. Na de scheiding in 2001 besloot de actrice het acteren weer op te nemen, wat resulteerde in de komedie Monster-in-Law (2005), haar eerste film in 15 jaar.

Fonda is met haar 68 de oudste actrice die cosmeticagigant L'Oréal, die verder ook Scarlett Johansson en Penelope Cruz in hun stal hebben, aan zich heeft weten te binden. Naar verluidt met een contract voor $700.000.

Het contract met L'Oréal past in een media-offensief van Fonda, die een actie is begonnen tegen de cosmetische chirurgie. Zo poseerde ze onlangs zonder make-up voor de cover van een glossy, en heeft ze zich uitgesproken tegen de gefabriceerde schoonheid van Hollywood: 'Ik ga er samen met mijn vriendinnen voor vechten dat actrices nee zeggen tegen eendenlippen en het gladstrijken van rimpels. Ik kom net uit Zweden en Finland, waar ik nog echte gezichten heb gezien. In tegenstelling tot Hollywood, waar iedereen op elkaar begint te lijken.