Indiana Jones mogelijk toch terug

Nu ook nieuwe videogame aangekondigd

Niet alleen is het script voor de vierde Indiana Jones-film klaar, er komt ook een nieuwe videogame. Dat maakte LucasArts bekend tijdens een conferentie in San José, Californië. De aankondiging is de eerste officiële aanwijzing dat de vierde film eraan zit te komen.

Vorige week verklapte Harrison Ford, die in de jaren tachtig de rol van archeoloog/grafrover Indiana Jones op zich nam, in een Duits tijdschrift dat het script voor Indiana Jones IV klaar is. Hij en regisseur Steven Spielberg zouden allebei tevreden zijn over het scenario, geschreven door producent en bedenker George Lucas en scenarioschrijver Jeff Nathanson (Rush Hour 2, The Terminal). ' Ik geloof dat we snel met de opnames kunnen beginnen', aldus Ford.

Een woordvoerder van Spielberg bevestigde daarna dat het script af is. 'We hebben nog geen datum waarop we beginnen met filmen, maar we zijn nog nooit zo dicht bij een vierde Indy-film geweest.' Het zou volgens de woordvoerder niet uitgesloten zijn dat Spielberg al voor 2007 met de opnames begint. De nieuwe videogame moet in 2007 uitkomen op de Xbox 360 en de Playstation 3.

Indiana Jones IV werd aangekondigd in januari 2002. De voor een Oscar genomineerde regisseur/schrijver Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) werd er destijds bijgehaald om het scenario te schrijven, maar Lucas keurde zijn script af. Sindsdien was het onduidelijk of Indiana Jones IV nog gemaakt zou worden.

Harrison Ford liet in ieder geval weten klaar te zijn om weer in de huid van de met een zweep zwaaiende actieheld te kruipen. 'Ik moet eerst nog wel een beetje oefenen met de zweep', aldus de 63-jarige acteur.

(Bron: E! Online/IMDB)