Gekuiste versie Basic Instinct 2

Geen lesbische seks Sharon Stone in Nederlandse bioscoop

Op 30 maart gaat Basic Instinct 2 in de Nederlandse bioscopen in première. Independent Films, de Nederlandse distributeur van het veel besproken vervolg op de Paul Verhoeven-hit uit 1992, wilde aanvankelijk de ongecensureerde versie van deze erotische thriller met Sharon Stone vertonen, maar werd door MGM, de Amerikaanse producent van de film, teruggefloten.

MGM wil dat er wereldwijd maar een versie te zien is. Uit de gekuiste versie zijn enkele lesbische seksscènes met hoofdrolspeelster Sharon Stone verdwenen.

De bijna 48-jarige Stone, die een ster werd door de openhartige seksscènes in het eerste deel, liet onlangs weten trots te zijn op haar optreden in Basic Instinct 2. 'Als de film wordt uitgebracht ben ik 48 jaar en ik vond dat de seks in de film rauw en opwindend moest zijn. Ik wil dat het publiek eerst de seks ziet en dan pas ziet dat het hier om een vrouw van veertig plus gaat. Het is tenslotte iets wat we niet erg gewend zijn in de bioscopen. En dat terwijl niemand verbaasd is als Sean Connery zoent met zijn kleindochter, of Mel Gibson met zijn dochter. Als je begrijpt wat ik bedoel.'

Basic Instinct 2 wordt geregisseerd door de Brit Michael Caton-Jones. Eerder waren al Jan de Bont en David Cronenberg gevraagd, maar die bedankten, net als Paul Verhoeven, voor de eer.