Forever slotfilm NFF

Nieuwste van Honigmann sluit festival

Forever, de nieuwe film van Heddy Honigmann, is de slotfilm van het 26ste editie van het Nederlands Film Festival (27 september t/m 8 oktober). De Nederlandse première vindt plaats op de laatste reguliere vertoningsdag van het festival, donderdag 5 oktober 2006.

Forever is een portret van de Parijse begraafplaats Père-Lachaise. De begraafplaats wordt bekeken door de ogen van nabestaanden en bewonderaars van de vele beroemdheden die er begraven liggen zoals componist Frédéric Chopin, schrijver Oscar Wilde en The Doors-zanger Jim Morrison. Père-Lachaise is niet alleen een begraafplaats, maar ook een inspiratiebron.

Heddy Honigmann ( Peru, 1951) volgde een opleiding tot filmmaakster in Rome en woont en werkt sinds 1978 in Nederland. Zij regisseerde een groot aantal korte films, documentaires en speelfilms waaronder O Amor Natural (1996), Het ondergronds orkest (1997) en Dame la mano (2004). In 2000 was zij Gast van het Jaar tijdens het Nederlands Film Festival en haar documentaire Crazy (1999) won in datzelfde jaar het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire. Onlangs werd zij bekroond met de Van Praag-prijs van het Humanistisch Verbond.