Films van Fox online

Ook tv-series te downloaden

De productiemaatschappij Twentieth Century Fox gaat haar populairste films en televisieseries online aanbieden. Internetgebruikers kunnen tegen betaling beeldmateriaal downloaden naar hun computer en afspelen met de Windows Media Player.

Vanaf oktober kunnen de eerste films en series worden gekocht via de downloadsite Direct2Drive (waar nu nog enkel games worden aangeboden). Kort daarna wil Twentieth Century Fox-films als X-Men: The Last Stand, The Omen en Garfield 2, en series als 24 ook aanbieden op de populaire jongerensite MySpace. com. De films zullen twintig dollar (bijna 16 euro) gaan kosten, afleveringen van tv-series moeten twee dollar (1,60 euro) opbrengen.

Via de I-Tunes winkel van Apple waren al films en series van Fox te koop, maar die zijn alleen op een I-Pod of met het programma I-Tunes af te spelen.

In mei maakte Warner Bros. bekend een overeenkomst met BitTorrent te hebben gesloten over de distributie van honderden films en televisieseries via internet. De prijzen tussen Fox en Warner Bros. ontlopen elkaar nauwlijks.