Filmcritici Toronto kiezen voor Wendy and Lucy

Canadezen gaan voor low budget drama

Jenny Hoogeboom ,

In de aanloop naar de Golden Globes en de Oscars maken talloze groepen van plaatselijke filmcritici hun traditionele jaarlijsten bekend. De verrassendste keuze voor beste film kwam tot nu van de recensenten uit Toronto. Waar de meeste filmcritici de afgelopen dagen voor grote producties als Milk (Gus Van Sant) en Slumdog Millionaire (Danny Boyle) kozen, riep de Toronto Film Critics Association het kleine drama Wendy and Lucy (Kelly Reichardt) uit tot beste film van 2008.

De low budget-film van Reichardt gaat over Wendy (Michelle Williams), die met haar hond Lucy naar Alaska reist op zoek naar een baan in een visfabriek. Door een kapotte auto en geldgebrek strandt ze in een afgelegen dorpje in de staat Oregon. Williams werd voor haar rol in de film door de Canadese filmrecensenten verkozen tot beste actrice. Jonathan Demmes Rachel Getting Married, ook al een onafhankelijk geproduceerde film, viel in de prijzen in de categorieën beste regie, scenario en vrouwelijke bijrol (Rosemary DeWitt).

Wendy and Lucy zal in Nederland te zien zijn tijdens het International Film Festival Rotterdam (21 januari tot en met 1 februari). Kelly Reichardt won in 2006 de Tiger Award in Rotterdam voor haar tweede lange speelfilm Old Joy.

  Trailer Wendy and Lucy