Festival sluit af met Clooney

Good Night, and Good Luck slotfilm IFFR

De film Good Night, and Good Luck van George Clooney is de slotfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat maakte de festivalorganisatie gisteren bekend.

Acteur/regisseur Clooney speelt zelf een bijrol in Good Night, and Good Luck , een drama geheel geschoten in zwart-wit. De film speelt zich af in het Amerika van de jaren '50 en gaat over de confrontatie tussen de op communisten jagende senator Joseph McCarthy en het nieuwsicoon van televisiezender CBS, Edward R. Murrow (gespeeld door David Strathairn).

Eerder werd al bekendgemaakt dat Heart, Beating in the Dark van de Japanse regisseur en Filmmaker in Focus Nagasaki Shunichi het festival op 25 januari voor genodigden zal openen. De eerste publieksvoorstelling vindt later die avond plaats met de nu al veelbesproken productie Brokeback Mountain van Ang Lee. De film over de geheime liefde tussen twee cowboys wordt tijdens de openingsavond twee keer vertoond. Daarna wordt de film niet meer vertoond tijdens het festival. Brokeback Mountain gaat landelijk in première op 16 februari.

De 35ste editie van het IFFR vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari.

(Bron: ANP/IFFR)