Ellen DeGeneres gaat Oscars presenteren

Tv-komiek vindt het 'een uitdaging'

Ellen DeGeneres wordt de nieuwe presentator van de Oscaruitreiking en treedt daarmee in de voetsporen van beroemde presentatoren als Whoopi Goldberg, Steven Martin en Billy Crystal.

'Vanaf het moment dat ik de uitreiking van de Emmy's mocht presenteren, heb ik altijd de Oscars willen doen,' zei DeGeneres in een reactie op het nieuws. DeGeneres was in 1994 co-host van de Emmy's en zou de show later in 2001 en 2005 alleen presenteren.

'Het is natuurlijk een grote eer de Oscars te presenteren, maar er staat heel wat op het spel. Als je het goed doet, hoor je er niemand over, maak je er een potje van, dan word je met de grond gelijk gemaakt. Maar het is een uitdaging, en ik wil er mijn eigen stempel op drukken. Ik heb ook al een idee hoe. Ik ga de uitreiking over twee dagen uitsmeren,' grapte De Generes.

Ellen DeGeneres is vooral bekend van televisie. Ze baarde in 1997 opzien door openlijk uit te komen voor haar lesbische geaardheid in de comedyserie Ellen (later:The Ellen Show). Ze heeft momenteel haar eigen talkshow, The Ellen DeGeneres Show, waarvoor ze eerder dit jaar haar tweede Emmy ontving.

Haar film-cv is minder indrukwekkend. Ze was de stem van Dory in de animatiefilm Finding Nemo en was te zien in onder meer EDTV, The Love Letter, Mr. Wrong en Coneheads.

De uitreiking van de Oscars is gepland op 25 februari 2007 in Los Angeles.

Bron: The Hollywood Reporter