Eddy Terstall werkt aan Amerikaans regiedebuut

Wordt soort remake van HUFTERS en hofdames

Regisseur Eddy Terstall werkt aan zijn Amerikaanse filmdebuut. Dat heeft hij dinsdag gemeld. De filmmaker is klaar met het scenario van een Engelstalige productie die losjes is gebaseerd op zijn Nederlandse film HUFTERS en hofdames.

Het zou de eerste Engelstalige film van Terstall worden. De bedoeling is dat de film zomer 2007 in New York wordt gedraaid. Het budget van de nog titelloze productie ligt tussen de 1,5 en 2 miljoen dollar (1,3 en 1,7 miljoen euro).

Terstall heeft al een Belgische producent gevonden die zich aan het project wil verbinden. Het animo van Amerikaanse producenten is volgens de regisseur groot sinds in de Verenigde Staten zijn met Gouden Kalveren bekroonde tragikomedie Simon te zien is. Simon draait sinds vorige maand in de grote Amerikaanse steden en kreeg lovende recensies.

'Het is geen remake van HUFTERS en hofdames , daarvoor hebben we het scenario te veel verbeterd,' vertelt Terstall. Hij schreef het Engelstalige script samen met Rolf Engelsma en Ben Isaacs. 'Maar de thematiek is dezelfde. Ook de nieuwe film gaat erover dat onzekere vrouwen op macho's vallen en vrouwen die beter in hun vel zitten voor de lieve jongens gaan .'

In principe spelen in de film vooral Amerikaanse acteurs. Wel zullen waarschijnlijk de Nederlandse acteurs Tara Elders en Cees Geel in de productie te zien zijn.

Eerst gaat Terstall dit najaar nog Vox Populi filmen, een verhaal over een volkse jongen die een relatie krijgt met de dochter van een linkse politicus. De hoofdrollen hierin worden vertolkt door Jack Wouterse, Johnny de Mol, Tara Elders, Tom Jansen en Najib Amhali.

Bron: ANP