Dudok de Wit geëerd

Werk Nederlandse filmmaker vertoond op internationale animatiefilmfestivals

Werk van de Nederlandse filmmaker Michaël Dudok de Wit is binnenkort te zien op twee internationale animatiefilmfestivals. Op het Seoul International Cartoon & Animation Film Festival staat van woensdag tot en met zondag zijn oeuvre centraal en het Annecy International Animated Film Festival vertoont van 5 tot en met 10 juni zijn nieuwste film.

Tijdens de 10de editie van het Seoul International Cartoon & Animation Film Festival wordt een retroperspectief vertoond van het werk van Michaël Dudok de Wit. Het programma bestaat uit: Vader & Dochter (in 2001 bekroond met de Oscar in de categorie Beste Korte Animatiefilm), De Monnik en de Vis, The Aroma of Tea , Sweeping Tom en tien commercials. Andere Nederlandse producties die in de Zuid -Koreaanse hoofdstad draaien zijn onder andere Jona/Tomberry van Rosto, Street en Shipwrecked van Frodo Kuipers en Throwing up the Earth van Margriet Westerhof .

De meest recente film van Dudok de Wit, The Aroma of Tea, is ook op het Annecy International Animated Festival te zien. In het Franse Annecy zijn dit jaar veertien Nederlandse films geselecteerd, waaronder Dicht/Vorm Klassiekers: Poëzie is Kinderspel van Bouwine Pool, Teddy van André Bergs en Warning, Petroleum Pipeline van Jan van Nuenen.