Cinema.nl-dagen op Holland Festival

Met korting naar United 93 en Il Caimano

Film is terug op het Holland Festival! Het IFFR organiseert op het terrein van de Westergasfabriek het programma Rotterdam, Holland waarin speelfilms, documentaires en korte films te zien zijn. Onderdeel van dit programma zijn de twee Cinema.nl-dagen, waarvoor lezers van Cinema.nl met korting kaarten kunnen bestellen.

Rotterdam, Holland
Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) organiseert in samenwerking met het Holland Festival 'Rotterdam, Holland', een pocketeditie van het IFFR in Amsterdam, van 8 t/m 11 juni 2006. Op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam worden 25 nieuwe speelfilms, documentaires en korte films vertoond.

Cinema.nl-dagen
Voor velen is het een vertrouwde ervaring: de VPRO Preview-, Discovery-, of Tigerdag, tijdens het IFFR in Rotterdam. In deze pocketeditie van het IFFR tijdens het Holland Festival presenteert Cinema.nl twee bijzondere filmdagen: op vrijdag 9 juni en/of zondag 11 juni 2006.

Speciaal voor u is er op deze dagen een indrukwekkend programma van drie films samengesteld door de programmeurs van het IFFR en de Cinema.nl-redactie. Beide dagen hebben een verschillend programma. U kunt dus ook gewoon twee dagen film komen kijken.

Programma
Vrijdag 9 juni - Zuiveringshal West

12:15 uur
Grbavica van Jasmila Zbanic
Een krachtige verbeelding van het leven van Bosnische vrouwen ná de oorlog, en van hun confrontatie met heden en verleden. Een waardevol, diepgravend drama, bekroond met de Gouden Beer op de Berlinale 2006.

14:30 uur
Keane van Lodge Kerrigan
De schizofrene Keane is bijna dertig en heeft zijn dochter verloren. Of toch niet? En is zijn interesse in jonge meisjes onschuldig of loert er een duister motief? Lodge Kerrigan houdt de spanning vast in een sterke, beklemmende film over een verwarde geest.

16:45 uur
United 93 van Paul Greengrass
Hoe ensceneer je de grotendeels onbekende gebeurtenissen aan boord van één van de op 11 september 2001 gekaapte vliegtuigen, op een manier die niet exploitatief is? De Ierse regisseur Paul Greengrass weet hoe dat moet.

Zondag 11 juni - Zuiveringshal West

12:00 uur
4:30 van Royston Tan
Een film als een listig en innemend Kammerspiel. Een elfjarige jongen heeft de hoofdrol, maar 4:30 is bepaald geen kinderfilm. Kleine rituelen moeten de chaos buiten houden en kleine gevoelens moeten een explosie van grote gevoelens voorkomen.

14:15 uur
El custodio van Rodrigo Moreno
Een afgemeten en zelfverzekerde film over een paar dagen uit het leven van de lijfwacht van een Argentijnse minister. Hoe voelt het om dag in dag uit niets meer te zijn dan de schaduw van een ander? En wat broeit er onder het ogenschijnlijk onaangedane uiterlijk van de bodyguard?

16:30 uur
Il Caimano van Nanni Moretti
Na het familiedrama La stanza del figlio (2001) maakte het boegbeeld van progressief Italië weer een politieke satire zoals eerder Palombella rossa en Aprile. De film is tegelijk een persoonlijk drama over een onontkoombare echtscheiding én een briljante aanval op ex-premier Berlusconi.

Kaarten bestellen
Cinema.nl-bezoekers kunnen met voorrang kaarten bestellen voor de Cinema.nl-dagen via de bestelbon. Kaarten kosten EURO 20,- (incl. administratiekosten). Heeft u een Tijgerzomerpas of bent u van plan er een te kopen dan kost een kaart EURO 15,-. Stuur de bon ( rechts op deze pagina als bijlage te vinden) vóór 30 mei in een gesloten en gefrankeerde envelop naar: International Film Festival Rotterdam, t.a.v. Publieksevenementen, Postbus 21696, 3001 AR Rotterdam (vermeld in de linkerbovenhoek van de envelop: Cinema.nl-dag).

Betalen
Bestellingen worden afgehandeld in volgorde van betaling! U betaalt door het verschuldigde bedrag zelf over te maken op Postbankrekening 25.13.873 t.n.v. Stichting Filmfestival Rotterdam, o.v.v. Cinema.nl-dag. Uw betaling moet uiterlijk 31 mei bij ons binnen zijn. De kaarten worden dan rond 7 juni thuisgestuurd.

Nog vragen?
Voor vragen over uw bestelling en betaling van de Cinema.nl-dag, het programma Rotterdam, Holland en de Tijgerzomerpas kunt u contact opnemen met het IFFR, 010 - 8909090.

Met dank aan de filmdistributeurs: A-Film, Cinemien en UIP Netherlands BV.