Cate Blanchett speelt jonge Dylan

Todd Haynes regisseert biografische film

Actrice Cate Blanchett gaat de jonge Bob Dylan spelen in de film I'm Not There. Zij is één van de acteurs die Dylan in de film spelen, naast Heath Ledger, Richard Gere, Christian Bale en Ben Wishaw. Dylan heeft zelf zijn goedkeuring aan de film gegeven.

Het laatste nieuws over de film, die drie jaar geleden al werd aangekondigd, werd deze week bekendgemaakt in Cannes. I'm Not There wordt geregisseerd door Todd Haynes, die eerder de glamrockfilm Velvet Goldmine en het veelgeprezen Far From Heaven maakte.

Volgens Haynes is Dylan een artiest die door de jaren heen vaak van persoonlijkheid is gewisseld. Daarom wil hij de zanger laten spelen door verschillende acteurs. 'Het wordt behoorlijk vreemd,' zei Haynes in Cannes, 'zeker geen tradionele verhalende film.'

Dylan heeft Haynes toestemming gegeven om alle songs te gebruiken die hij maar wil. Om het budget laag te houden, vraagt de zanger daar geen geld voor.
De opnamen beginnen in juli. Er moet nog één Dylan gecast worden. De eerder gecaste Colin Farrell heeft op het laatste moment afgezegd. Andere acteurs die in de film te zien zullen zijn, zijn Julianne Moore, Charlotte Gainsbourg en Michelle Williams.

(Bron: Daily Telegraph)