Borat voor de rechter

Corpsballen eisen compensatie

Twee corpsballen die te zien zijn in de film Borat hebben een rechtzaak aangespannen tegen de producers van de film en studio 20th Century Fox, die de film in Amerika uitbrengt.

De jongens, die niet met naam worden genoemd, claimen dat ze dronken werden gevoerd en de vrijwaringspapieren alleen hebben getekend na de toezegging dat de film niet in de VS zou worden uitgebracht.

Ze zeggen dat ze dachten dat Borat een echte reporter uit Kazachstan was en dat de film alleen in Kazachstan zou worden vertoond.

Vrouwen- en jodenhater Borat (een personage van de Britse komiek Sacha Baron Cohen) ondervraagt argeloze voorbijgangers en weet ze - door zijn lompe en politiek incorrecte gedrag - verrassende uitspraken te ontlokken. De twee studenten lieten zich in de film zeer laatdunkend uit over vrouwen.

Via hun advocaat eisen de twee dat de fragmenten waarin zij te zien zijn uit de film gehaald worden, en eisen ze compensatie voor hun ' vernedering, emotionele en fysieke stress, en het verlies van reputatie, goede naam en positie in de gemeenschap.'