Bijrol Keith Richards in Pirates 3

Rolling Stone wordt vader van Jack Sparrow

Al jaren gonst het internet van de geruchten dat Rolling Stones-gitarist Keith Richards een rolletje zou spelen in een van de Pirates of the Caribbean-films. Die geruchten werden op 30 juni door regisseur Gore Verbinski op MTV bevestigd: de opnamen starten in september. Na de Europese tour van de Stones.

Johnny Depp, die in het zeer succesvolle Pirates of the Caribbean (2003) de groezelige maar charmante piratenkapitein Jack Sparrow speelt, heeft altijd gezegd dat hij zich voor zijn vertolking baseerde op Richards. Vanaf dat moment ontstonden geruchten dat de 62-jarige gitarist zou opduiken in een van de vervolgen.

Richards is nog niet te zien in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, dat vanaf 13 juli in de Nederlandse bioscopen draait, maar zal in het derde deel te zien zijn als de vader van Jack Sparrow. Zo bevestigde regisseur Verbinski op MTV. 'We hebben een korte cameo voor hem geschreven en Keith zal ons in zijn schema inpassen. We hebben er allemaal veel zin in, en naar ik begrijp gaat het goed met Keith [de gitarist viel in april uit een palmboom en liep een schedelbreuk op-red.]. De opnamen beginnen in september.'