Bellucci speelt Sonia Gandhi

Mundhra verfilmt leven Indiase politica

De Italiaanse actrice Monica Bellucci gaat de rol spelen van Sonia Gandhi in een film over haar leven. De in Italië geboren Gandhi is de leidster van de Congress Party, de grootste politieke partij in India.

Volgens producent Sunanda Murli Manohar heeft Monica Bellucci tijdens het afgelopen filmfestival van Cannes toegezegd om de rol van Sonia Gandhi op zich te nemen. Bellucci speelde eerder onder andere in The Passion of the Christ, Malena en Irréversible.

Regisseur Jagmohan Mundhra (Night Eyes, Perfumed Garden, Provoked) is aangetrokken om het leven van de Indiase politica Sonia Gandhi te verfilmen. De film is gebaseerd op de bestseller Sonia: A Biography van journalist Rasheed Kidwai.

Sonia Gandhi werd geboren in Italië en trouwde met de voormalige premier van India, Rajiv Gandhi. Na de gewelddadige dood van haar man in 1991 ging zij met tegenzin de politiek in. Haar partij won overtuigend de Indiase verkiezingen in 2004, maar zij weigerde het premierschap vanwege protesten van Hindoe-nationalisten, die vonden dat iemand van niet- Indiase afkomst het land niet mocht leiden.