Advocaat van de sterren onder vuur

Bert Fields verdacht van illegale praktijken

Hollywoods bekendste strafpleiter, Bert Fields, wordt door de Amerikaanse justitie onderzocht vanwege zijn zakenrelatie met privé-detective Anthony Pellicano. Pellicano staat terecht vanwege zijn ongeoorloofde onderzoeksmethodes.

Fields vertegenwoordigde grote sterren als Tom Cruise, Steven Spielberg en Michael Jackson. Vanaf 1990 maakte Fields regelmatig gebruik van de diensten van Pellicano. Deze wordt er van verdacht een politieagent te hebben omgekocht om het dossier van televisiekomiek Gary Schandling te lichten. Ook zou hij Silvester Stallone hebben afgeluisterd. Zowel Schandling als Stallone waren op dat moment in een rechtszaak verwikkeld waarin Fields de andere partij vertegenwoordigde. Fields zegt dat hij nooit op de hoogte is geweest van de onethische onderzoekspraktijken van Pellicano.

Advocaat Brian Sun, van het advocatenkantoor waar Fields werkzaam is, verklaarde: 'We hebben in het verleden toegegeven dat Mr. Fields en het kantoor Mr. Pellicano hebben ingeschakeld in een aantal zaken. Maar we houden vol dat noch het kantoor noch haar advocaten betrokken waren bij illegale praktijken.'