Academy versoepelt regels

Oscarnominatie beste niet-Engelstalige films aangepast

De Academy of Motion Pictures Arts and Sciences gaat de regels voor een Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film versoepelen. Door de nieuwe regels zullen meer buitenlandse films in aanmerking komen voor een Oscar.

De Academy maakte vrijdag 30 juni bekend twee grote veranderingen door te voeren bij de Oscarnominaties voor beste niet-Engelstalige film. De eerste verandering behelst de selectie van de shortlist waarop de vijf kanshebbers voor een Oscar komen te staan. Deze werd voorheen bepaald door leden van de Academy woonachtig in Los Angeles, maar vanaf nu worden ook leden uit New York betrokken .

De tweede verandering is de selectieprocedure in het land van herkomst . Landen mochten voorheen alleen films insturen die in de officiële taal van het land waren gesproken. De Italiaanse inzending Private (Saverio Costanzo, 2004) werd vorig jaar niet toegelaten, omdat in de film vooral Arabisch en Hebreeuws werd gesproken. Vanaf nu mogen films in elke taal (behalve Engels) of combinaties van talen worden ingezonden.

De Oscarnominaties worden in januari 2007 bekend gemaakt en de 79ste editie van de Academy Awards vindt plaats op 25 februari 2007.