Aaron Spelling overleden

Producent van Charlie's Angels, Dynasty en Beverly Hills 90210 werd 83 jaar

Producent Aaron Spelling, die onder meer Dynasty, Charlie's Angels en Beverly Hills 90210 maakte, is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. Spelling werd afgelopen weekeinde thuis in Los Angeles door een hersenbloeding getroffen.

De Texaan Spelling begon zijn carrière in de showbusiness na de Tweede Wereldoorlog, als acteur in New York. Daarna schreef hij een korte periode toneelstukken. Maar bekend werd hij pas begin jaren zeventig, toen hij televisieseries begon te produceren. Spelling was verantwoordelijk voor grote tv -successen als Dynasty, Love Boat, Starsky & Hutch, Melrose Place and Beverly Hills 90210. In laatstgenoemde serie speelde zijn dochter Tori Spelling een van de hoofdrollen.

De tv-serie waarmee Spelling zijn grootste faam verwierf was Charlie's Angels, die vanaf 1976 op de Amerikaanse buis was te zien en in meer dan negentig landen werd uitgezonden. De serie gaat over drie ondernemende vrouwen die voor het detectivebureau van ene Charlie werken. 'Ik kan het niet van ieder programma zeggen dat ik produceerde, maar ik hield van Charlie's Angels', zei Spelling. In 2000 maakte hij een filmversie van zijn geliefde serie , met Drew Barrymore, Lucy Liu, Cameron Diaz en Bill Murray in de hoofdrollen.

Spelling produceerde een handvol bioscoopfilms en meer dan 140 films voor televisie. In de jaren zeventig en tachtig produceerde hij exclusief voor de tv- zender ABC, waardoor dit bedrijf ook wel The Aaron Broadcasting Company werd genoemd.