Volkskrant presenteert een eigen dvd-box

Tien gelauwerde films in een collectie

De Volkskrant brengt over twee weken een dvd-box met tien speelfilms uit. De verzameling bestaat uit recente producties die zijn gelauwerd met de belangrijkste filmprijzen op de festivals van Cannes en Venetië. Ook bevat de box diverse Oscar-winnaars.

Vanaf 19 november is de eerste dvd uit de reeks verkrijgbaar: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004). Daarna volgen Hable con ella (Pedro Almodóvar, 2002), Lost in Translation (Sofia Coppola, 2003), Le fils (Jean-Pierre en Luc Dardenne, 2002), In the Mood for Love (Wong Kar-wai, 2000 ), Bowling for Columbine (Michael Moore, 2002), La stanza del figlio (Nanni Moretti, 2001), Dogville (Lars von Trier, 2003), The Pianist (Roman Polanski, 2002) en Mulholland Drive (David Lynch, 2001).

De collectie, in samenwerking met distributeur A-film uitgegeven, draagt de naam Volkskrant Filmfestival. Elke dvd bevat een tweede schijf met extra informatie over de film en de makers.

De lezers van de Volkskrant kunnen de films met korting aanschaffen. De dvd's zijn bij diverse winkelketens verkrijgbaar, en bij de webwinkel van de krant. De complete box met tien films, alleen bij de Volkskrant te koop, kost EURO 69,00.

Cinema.nl presenteert vanaf 18 november een uitgebreid dossier over de films en de regisseurs.