Vincent Schiavelli overleden

Bekende bijrolacteur sterft aan longkanker

De Amerikaans-Italiaanse acteur Vincent Schiavelli is maandag op 57-jarige leeftijd overleden op Sicilië. Schiavelli, die te zien was in grofweg 150 film- en televisieproducties, overleed aan longkanker.

De in New York geboren Schiavelli stond vooral bekend als karakteracteur. Zijn kenmerkende, sombere gezichtsuitdrukking leverde hem rollen op in films als One Flew Over the Cuckoo's Nest, Amadeus, Batman Returns en The People Versus Larry Flint. Ook was hij te zien in verschillende televisieseries, waaronder Starsky and Hutch, Charlie's Angels en Miami Vice. In 1997 werd Schiavelli door tijdschrift Vanity Fair uitgeroepen tot een van Amerika's beste karakteracteurs.

Naast zijn werk voor film en televisie schreef Schiavelli drie kookboeken en talloze artikelen over eten voor kranten en tijdschriften. In 2001 regisseerde hij op Sicilië een theaterstuk gebaseerd op plaatselijke fabels. Zes van de acht acteurs waren Siciliaans en het stuk werd opgevoerd in het lokale dialect.

Schiavelli stierf in het plaatsje Polizzi Generosa op Sicilië, waar hij de laatste tijd verbleef en waar zijn voorouders vandaan kwamen.

(Bron: ANP)