Regisseur Vincent Bal gaat samen met producent Burny Bos volgend jaar de Engelstalige film Het Zigzagkind maken. De producent heeft de rechten gekocht van het gelijknamige boek van de Israëlische schrijver Daniel Grossman.

Het verhaal gaat over een jongetje dat met zijn criminele opa er op uit trekt om achter een groot familiegeheim te komen. Bal en Bos maakten eerder samen de succesvolle familiefilm Minoes naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt .

Daniel Grossman is een schrijver en journalist die in de meeste van zijn boeken iets probeert te zeggen over het leven van de joden in Israël. 'Het is een vreemd boek,' zegt Bos. 'De kritiek was dat het werk erg op twee gedachten hinkte: enerzijds was het een verhaal voor kinderen, anderzijds zaten er hele diepe psychologische lagen in. Wij willen in de film vooral de aspecten die kinderen aanspreken beklemtonen. Het is in onze ogen vooral een spannend avontuur.'

Het scenario is geschreven door Bal. De film gaat meer dan 10 miljoen euro kosten en moet in 2007 in première gaan. De financiering is bijna rond. Hiervoor werkt productiebedrijf Bos Bros. samen met de Amerikaanse producent Warner Bros., die meer projecten in Europa wil ontwikkelen. Een eerste film die uit dit voornemen voortkwam was het succesvolle Un long dimanche de fiancailles van de Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet.

Acteurs voor Het Zigzagkind zijn nog niet bekend, maar Bos mikt wel op een buitenlandse cast. De film moet volgend jaar opgenomen worden in Zuid-Frankrijk en Spanje.

(Bron : ANP)