Tom Hanks brengt meeste geld op

Acteur gekozen tot Top Money-Making Star

Acteur Tom Hanks is gekozen tot Top Money-Making Star van 2004, in de jaarlijkse Quigley Poll. In die enquête kiezen bioscoopexploitanten de ster die voor de meeste inkomsten aan de kassa zorgde.

De Money-Making Stars Poll van de Quigley Publishing Company, die dit jaar voor de 72e keer werd gehouden, wordt gezien als één van de beste indicatoren van de aantrekkingskracht voor bioscoopgangers van een filmster. Hanks werd voor de vijfde keer eerste in de top tien. Tweede werd Tom Cruise, die in het verleden zes keer als eerste eindigde en daarmee tot nu toe de 'all time box office champion' is: geen andere acteur heeft zo vaak gewonnen.

Op de derde plaats eindigde Leonardo DiCaprio, vierde werd Nicholas Cage. De winnaar van vorig jaar, Jim Carrey, tuimelde naar de vijfde plek. De overige plekken in de top tien zijn voor Denzel Washington, Julia Roberts, Will Smith, Brad Pitt en Adam Sandler.

De Quigley Poll wordt jaarlijks gepubliceerd in de film- almanak die het bedrijf uitbrengt. Acteurs die sinds het begin in 1932 hoog scoorden in de top tien waren Clint Eastwood, Burt Reynolds, Bing Crosb, John Wayne, Doris Day en Shirley Temple.

De bioscoophouders mochten ook de sterren van de toekomst voorspellen. Daarin eindigden Jamie Foxx (die in onder meer Ray speelde) en Scarlett Johansson (Lost In Translation, Girl With A Pearl Earring) bovenaan. Als alles goed gaat, zijn zij de toekomstige Top Money-Makers .