Tijgerwinnaars scoren op filmfestival van Buenos Aires

Prijzen voor El cielo gira en 4

De films El cielo gira en 4, die op het filmfestival van Rotterdam Tiger Awards wonnen, zijn zondag in ook in de prijzen gevallen op het Festival voor Onafhankelijke Film in Buenos Aires. El cielo gira van Mercedes Alvarez kreeg zowel de prijs voor beste film als de publieksprijs. De Russische regisseur Ilya Khrzhanovsky werd voor de film 4 tot beste regisseur uitgeroepen.

De Spaanse documentaire El cielo gira, over een uitstervend dorpje, kreeg ook de prijzen van de organisaties Fipresci (van filmcritici) en Signis.

Een andere Rotterdamse Tiger Award-kandidaat, Spying Cam van de Zuid-Koreaan Whang Cheol-Mean, kreeg een vermelding van de jury.

De jury gaf een speciale vermelding aan de Franse film L'esquive van Abdellatif Kechiche. Beste acteur en actrice waren volgens de jury respectievelijk Mohammad Bakri (in Private van Saverio Costanzo) en Eva Lobau voor haar rol in Der Wald vor lauter Bäumen van Maren Ade.

De publieksprijs voor Argentijnse films ging naar Candido Lopez van Jose Luis Garcia.

Het festival in Buenos Aires zag het bezoekersaantal met twintig procent stijgen ten opzichte van vorig jaar. Er werden 145.000 kaartjes verkocht. Het was het eerste festival onder de nieuwe directeur Fernando Pena.

(Bron: Variety