Ter Steege speelt zusje Mozart

The Wonder Child opgenomen in Salzburg

Actrice Johanna ter Steege gaat Nannerl Mozart, het zusje van componist Wolfgang Amadeus, spelen in de film The Wonder Child. Dat maakte producent Ventus Film bekend. De film vertelt het levensverhaal van het net als haar broer muzikaal begaafde meisje.

De opnamen van de Engelstalige film vinden plaats in Salzburg, de geboortestad van Nannerl. De film verschijnt in 2006, het 250ste geboortejaar van Wolfgang Amadeus Mozart.

Ter Steege speelde in films als Spoorloos en Verder dan de maan. Ook heeft zij een aantal internationale producties zoals Immortal Beloved en Paradise Road op haar naam staan. Tijdens het filmfestival in Cannes dat woensdag begint gaat haar nieuwste film Guernsey in première.

The Wonder Child is de eerste van drie films van The Wunderkind Trilogy over de levens van begaafde vrouwelijke musici die in de schaduw stonden van de mannen in hun omgeving. Naast Nannerl Mozart zijn dat Clara Schumann, de vrouw van componist Robert, en Fanny Mendelssohn, de zus van componist Felix. De films worden in de komende drie jaar geproduceerd en uitgebracht.

(Bron: ANP)