TV-film over paus Johannes Paulus II in de maak

Liam Neeson gepolst voor hoofdrol

In Italië is een tv-film over het leven van paus Johannes Paulus II in de maak. Volgens co-producent Lux Vide zijn de voorbereidingen al drie jaar aan de gang, maar hebben de producenten afgesproken pas te beginnen met de opnamen na de dood van de paus.

De tv-film wordt geproduceerd door de Italiaanse publieke omroep RAI en Lux Vide, samen met omroepbedrijven in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Spanje , Duitsland en Polen, het geboorteland van de overleden paus. Voor de hoofdrol zijn onderhandelingen gaande met de Ierse acteur Liam Neeson, bekend van films als Schindler's List en Star Wars I - The Phantom Menace.

Lux Vide is gespecialiseerd in het produceren van films met een godsdienstige inslag. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de 21 delen tellende filmserie The Bible. Deze serie werd aan ruim 140 landen verkocht en werd, volgens de website van Lux Vide, door meer dan 300 miljoen mensen bekeken.

Eerder deze maand werd bekend dat ook regisseur Mel Gibson werkt aan een film over het leven van paus Johannes Paulus II.