Stone maakt film over 11/9

Verhaal van twee agenten vast in WTC

Regisseur Oliver Stone gaat een film maken over de aanslagen van 11 september 2001. De film vertelt het waargebeurde verhaal van twee politie-agenten die in New York vast komen te zitten in de puinhopen van het World Trade Center en worden gered.

De twee agenten waren de laatsten die levend onder het puin van het WTC vandaan werden gehaald. Eén van de twee, John McLoughlin, wordt gespeeld door Nicolas Cage.

De film focust vooral op McLoughlin en zijn collega en de reddingswerkers met hun gezinnen. Volgens Stone gaat zijn film vooral over heroïek en menselijkheid. Stone won eerder Academy Awards voor zijn films Platoon (1986) en Born On The Fourth Of July (1989) die over de Vietnam-oorlog gaan.

'Ik vind dat iemand het verhaal moet vertellen van de mensen die in het Trade Center waren voor en nadat die instortte,' aldus McLoughlin in een reactie. 'De mensen die betrokken zijn bij het maken van de film proberen ons het verhaal te vertellen van hen die niet langer onder ons zijn,' aldus de politieman.

(Bron: ANP)