Stone en Morrissey in Basic Instinct-sequel

Wereld wacht intussen vol spanning op Star Wars III

De Britse acteur David Morrissey is tegenover Sharon Stone gecast in Basic Instinct 2: Risk Addiction. Stone speelt daarin opnieuw de verleidelijke schrijfster Catherine Tramell. Morrissey speelt een psychiater die in haar psychologische spelletjes verwikkeld raakt.

Het vervolg op het door Paul Verhoeven in 1992 geregisseerde Basic Instinct speelt zich af in Londen, waar de opnamen in maart beginnen. De regie is ditmaal in handen van Michael Caton-Jones (Scandal, The Jackal).

De spanning stijgt intussen bij fans van Star Wars, die wachten op Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, die op 19 mei wereldwijd in première gaat. In de door George Lucas geschreven en geregisseerde film zijn onder anderen Ewan McGregor, Natalie Portman, Christopher Lee, Samuel L. Jackson en Jimmy Smits te zien. Fans kunnen straks spelen met speciaal Revenge of the Sith-lego. Naast een trailer zijn her en der op internet alvast foto's uit de film te zien.

Een andere langverwachte vervolgfilm is Superman Returns. De nieuwe superman is de onbekende acteur Brandon Routh, die enige gelijkenis vertoont met de vorige Superman, wijlen Christopher Reeve. Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men) is de regisseur. Kate Bosworth gaat waarschijnlijk Lois Lane spelen, terwijl Kevin Spacey is gecast als Supermans aartsvijand Lex Luthor. De opnamen voor Superman Returns beginnen in maart; de film zou zomer 2006 in première moeten gaan.

Fans van scenarioschrijver Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en regisseur Richard Linklater (Before Sunset, School of Rock, Tape) kunnen zich intussen verheugen op hun samenwerking in A Scanner Darkly. In deze verfilming van een roman van Philip K. Dick - op wiens boeken ook films als Blade Runner en Total Recall gebaseerd zijn - spelen Keanu Reeves en Winona Ryder hoofdrollen.

Bijzonder aan A Scanner Darkly is dat Linklater dezelfde techniek heeft toegepast die hij eerder gebruikte in Waking Life, waarbij 'live action'-beelden worden omgezet in animatie. Volgens Linklater blijft de film dichter bij het boek dan eerdere Dick-verfilmingen.

(Bronnen: ComingSoon, Reuters)