De Franse actrice Simone Simon, die naast Jean Gabin speelde in La Bête Humaine van Jean Renoir en de hoofdrol vervulde in La féline (Cat People) van Jacques Tourneur, is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Zij werd 93 jaar oud.

Minister van cultuur Renaud Donnedieu de Vabres noemde Simon een van de ' verleidelijkste en schitterendste' actrices van de Franse cinema uit het eerste deel van de twintigste eeuw.

Na rollen in Le lac aux dames van Marc Allégret in 1934 en Les beaux jours in 1935 kreeg de in Marseille geboren Simon haar eerste grote rol in La bête humaine van Renoir in 1938. Zij vertrok vervolgens naar Hollywood, waar zij als een van de weinige Franse actrices succesvol was, dankzij producer Darryl Zanuck van 20th Century Fox. In La féline (Cat People, 1942) speelde zij haar grootste rol: die van een Servische immigrante die in de Verenigde Staten wordt achtervolgd door een vloek uit haar geboortedorp, waardoor vrouwen in panters veranderen zodra zij de man van wie zij houden omhelzen. Nastassja Kinski speelde de rol ook in de remake door Paul Schrader uit 1982.

Simon maakte in de VS nog een twaalftal films, waaronder de vervolgfilm The Curse of the Cat People van Robert Wise in 1944. Terug in Frankrijk speelde zij in de jaren '50 onder regie van onder anderen Henri-Georges Clouzot en Max Ophüls (La ronde, Le plaisir). Daarna zei zij de filmwereld vaarwel om zich toe te leggen op het toneel.