Shouf Shouf wordt tv-serie

Twaalfdelige reeks in regie Tim Oliehoek

Regisseur Tim Oliehoek gaat een televisieserie van de film Shouf Shouf Habibi maken. De twaalfdelige reeks vertelt over een groep Marokkaanse jongens in Amsterdam die het proberen te maken in het leven.

De serie Shouf Shouf is het vervolg op de succesfilm Shouf Shouf Habibi uit 2004. De afleveringen zijn geschreven door een schrijversteam onder leiding van Albert ter Heerdt, de maker van de film. Ook initiatiefnemer en hoofdrolspeler Mimoun Oaïssa werkte mee. De opnames beginnen in april. De VARA zendt de eerste reeks begin 2006 uit.

In de serie spelen grotendeels dezelfde karakters mee als in de film. Een nieuw personage is het meisje Samira, een studente die naar Amsterdam komt en zich aansluit bij de jongensgroep. Zij wordt gespeeld door actrice Maryam Hassouni, die vooral bekend is geworden als Dunya uit de serie Dunya & Desie.

In 2006 wordt overigens ook nog een tweede Shouf Shouf-film opgenomen. Over het verhaal is nog niets bekend. Voor de regie van deze film tekent opnieuw Albert ter Heerdt. Eerst gaat de regisseur dit najaar nog met dezelfde groep acteurs een realistisch drama maken over de thema's die Nederland de laatste maanden bezighouden. De werktitel van dit project luidt Kicks.

Regisseur Tim Oliehoek maakte zijn speelfilmdebuut met de film Vet hard!. De actiekomedie, die nog in meer dan dertig steden draait, heeft inmiddels al meer dan 200.000 bezoekers getrokken.

(Bron: ANP)