Serie Dunya & Desie wordt film

Hartsvriendinnen gaan naar Marokko

Lemming Film en de NPS gaan een speelfilm maken van de populaire NPS-serie Dunya & Desie. Het moet volgens de omroep 'een hartverwarmende en komische roadmovie' worden over de beide hartsvriendinnen.

In de film krijgt Dunya op haar achttiende verjaardag tot haar schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei. In Marokko komen ze in komische, romantische en confronterende situaties terecht die hen uiteindelijk dwingen om keuzes in hun leven te maken.

Net als de tv-serie is het scenario van de hand van Robert Alberdingk Thijm en wordt de speelfilm geregisseerd door Dana Nechushtan (Total Loss, Offers, Nachtrit). De opnamen staan gepland voor winter 2006 en de film wordt in het voorjaar van 2007 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Dunya & Desie (2001-2003) was drie seizoenen lang een populaire tv-serie. De reeks sleepte in binnen- en buitenland diverse prijzen in de wacht, waaronder het Gouden Beeld voor Beste Dramaserie, de Prix Jeunesse en de Premios Ondas (beste Europese jeugdserie). Deze week werd bekend dat Dunya & Desie voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd is voor een Emmy Award.

(Bron: ANP)