Schnitzelparadijs naar Berlijn

Film dingt mee naar Glazen Beer

De Nederlandse film Het Schnitzelparadijs van regisseur Martin Koolhoven is geselecteerd voor het jeugdprogramma van het Filmfestival van Berlijn. Dat heeft producent Lemming Film maandag bekendgemaakt. De film dingt mee naar de Glazen Beer, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste jeugdfilm van het festival.

Het is de tweede Nederlandse film die dit jaar is uitverkoren voor het jeugdprogramma van Berlijn. Ook Het Paard van Sinterklaas dingt mee naar een Glazen Beer.

Het Schnitzelparadijs is een multiculturele komedie over de relatie tussen een Marokkaanse bordenwasser en het welvarende Nederlandse nichtje van de eigenaresse van het restaurant waar hij werkt. De productie trok meer dan 365.000 bezoekers en was daarmee afgelopen jaar één van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms.

De Nederlandse jeugdfilm Bluebird werd afgelopen jaar in Berlijn nog bekroond met een Glazen Beer. Bluebird is dit jaar ook de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking. De 56e editie van het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 9 tot en met 19 februari 2006.

(Bron: ANP)