Ruth Hussey (93) overleden

Actrice kreeg in 1941 Oscar-nominatie

De Amerikaanse actrice Ruth Hussey is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden in Newbury Park, Californië. Ze stierf aan de gevolgen van complicaties bij een blindedarmoperatie. Hussey werd in 1941 genomineerd voor een Oscar voor haar rol in The Philadelphia Story, waarin ze Liz Imbrie speelde, de vriendin van James Stewart.

Hussey werd geboren in Providence, Rhode Island op 30 oktober 1911. Ze begon haar carrière als modecommentator bij een lokaal radiostation. In de loop van de jaren dertig ging ze met een theatergezelschap op tournee en werd ze ontdekt door filmmaatschappij MGM, waar ze een contract kreeg. Ze speelde aanvankelijk voornamelijk in b-films.

Hussey kreeg grotere rollen in films als Northwest Passage (met Spencer Tracy), Flight Command, Our Wife en Bedside Manner. In de jaren veertig trad ze op in Broadway-stukken als State of the Union en Goodbye, My Fancy.

Latere films waarin Hussey te zien was, waren onder meer I, Jane Doe, The Great Gatsby, Stars and Stripes Forever en The Lady Wants Mink. Haar laatste filmrol was in The Facts of Life, als tegenspeelster van Bob Hope. Ze deed daarna nog incidenteel acteerwerk in televisie-series en - films.

(Bron: Variety)