Razzies voor Bush en Berry

'Slechtste actrice' komt prijs zelf ophalen

George Bush en Halle Berry werden tot respectievelijk slechtste acteur en slechtste actrice gekozen bij de jaarlijkse Golden Raspberry Awards. Bush kreeg de Gouden Framboos voor zijn optreden in Fahrenheit 9/11 en Berry voor haar rol in Catwoman.

Halle Berry kreeg een staande ovatie toen zij de prijs kwam ophalen. Dat is ongebruikelijk bij de 'Razzies', de prijzen voor slechtste filmprestaties. Berry hield een lange speech, een parodie op haar memorabele dankspeech toen ze in 2002 een Oscar won - en in snikken uitbarstte. 'Dit is precies wat mijn carrière nodig had,' zei ze. 'Ik stond aan de top en sta nu weer onderaan.' Ze bedankte de makers van Catwoman dat ze haar in een 'afgrijselijke' film hadden gezet.

Ze kwam de prijs zelf ophalen omdat haar moeder haar had geleerd dat 'als je geen goede verliezer kunt zijn, je ook geen goede winaar kunt zijn'.

George W. Bush won twee Razzies voor zijn (onvrijwillige) optreden in Fahrenheit 9/11, waaronder een prijs voor 'slechtste koppel', gedeeld met Condoleezza Rice . Britney Spears en Donald Rumsfeld werden eveneens onderscheiden voor hun optredens in Fahrenheit 9/11.

Gigli werd gekozen tot slechtste 'comedy' van de afgelopen 25 jaar, en John Travolta's sf-film Battlefield Earth tot slechtste 'drama' sinds 1980, het jaar dat de Razzies voor het eerst werden uitgereikt.

(Bron: BBC)