Pitt verbiedt uitzending interview RTL Boulevard

Acteur: 'Programma schond regel'

Acteur Brad Pitt heeft de uitzending van een interview dat het programma RTL Boulevard met hem had verboden. Het programma had de acteur de afgelopen week gesproken over zijn rol in de actiekomedie Mr and Mrs Smith. Dat hebben distributeur Fox en RTL Boulevard vrijdag bevestigd.

Pitt had nadrukkelijk laten weten dat hij alleen over de film wilde praten en niet over alle geruchten die de ronde doen over hem en actrice Angelina Jolie, die de vrouwelijke hoofdrol speelt in de film. De agent van Pitt liet het programma naderhand weten dat het programma de regel had geschonden en daarom het interview niet mocht uitzenden.

Volgens eindredacteur Frank le Mair van RTL Boulevard vroeg de verslaggever Pitt niets onoorbaars. 'Eigenlijk begrijpt de verslaggever niet zo goed waarom zijn bandje is achtergehouden. Het enige wat hij kan verzinnen is zijn vraag over de chemie op de set. Waar de regisseur en Jolie enthousiast daarover vertelden, reageerde Pitt een beetje kribbig.'

Een zegsvrouw van Fox kan zich niet herinneren dat een dergelijk verbod eerder is opgelegd aan een Nederlands programma. Mr and Mrs Smith gaat over een getrouwde man en vrouw die er allebei stiekem een geheim leven als huurmoordenaar op nahouden. De film gaat 28 juli in Nederland in première.

(Bron: ANP)