Pathé introduceert bioscoopabonnement

Kaart is succes in Engeland en Frankrijk

Bioscoopexploitant Pathé introduceert een abonnement voor bioscoopgangers. Bezoekers kunnen vanaf deze week een kaart aanschaffen waarmee zij voor EURO 17,50 per maand onbeperkt naar de bioscoop kunnen. Pathé is de eerste bioscoopketen in Nederland die met zo'n initiatief komt.

De kaart is eerder met groot succes ingesteld in onder meer Engeland en Frankrijk. Abonnees bezochten daar gemiddeld 48 keer per jaar een film. 'We hebben er als bioscoop belang bij meer bezoekers te trekken,' zegt theatermanager Hans Unger. 'Dit is een manier om dat doel te bereiken. Met een abonnement loop je sneller een theater binnen dan wanneer je er elke keer weer geld voor moet neertellen.'

Een regulier kaartje voor een avondvoorstelling kost EURO 8,30. De kaart kent geen beperkingen en geldt ook voor normaal al druk bezochte voorstellingen in het weekend. Pathé houdt tot oktober een proef met de kaart in het theater in Groningen. Alleen daar wordt het abonnement verkocht, maar de kaart is wel geldig in alle Pathé-bioscopen in Nederland.

(Bron: ANP)