Kaarten voor het filmfestival kopen of reserveren is niet meer mogelijk. Het IFFR geeft zelf 'capaciteitsproblemen' op als oorzaak van het falen van het online reserveringssysteem.

De kaartverkoop via internet ging vanaf het begin, afgelopen vrijdagnacht, al mis. De meeste gebruikers kregen een pagina te zien die hen adviseerde het later nog eens te proberen. Vorig jaar waren er eveneens grote problemen met de online-kaartverkoop.

Volgens een woordvoerder van het festival gaat het online kopen of reserveren van kaarten inmiddels zo langzaam, dat het geen goede service meer genoemd kan worden. Bellen of bij de kassa in de Doelen kaarten kopen gaat veel sneller. Daarom is besloten de verkoop via internet te staken.

Op de IFFR-website schrijft de organisatie het volgende: 'Het festival heeft dit jaar veel energie gestoken in een goed verkoopsysteem via internet. Helaas heeft dit niet geleid tot de gewenste resultaten. Het festival betreurt dit zeer en hoopt van harte dat iedereen ondanks de valse start veel plezier zal hebben op dit 34ste IFFR en dat iedereen veel mooie films kan gaan zien.'