Neprecensies kosten Sony geld

Schadevergoeding aan bioscoopbezoekers

Sony Pictures Entertainment moet 1,5 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan bioscoopbezoekers die in de VS onder andere Hollow Man en A Knight's Tale bezochten. Advertenties voor deze films bevatten zeer positieve quotes van recensent David Manning. De recensent die Hollow man bejubelde als 'One hell of a scary ride' bleek later niet te bestaan.

Volgens Norman Blumenthal, de advocaat van een groep gedupeerde bioscoopgangers, kan iedereen die één van de films in de bioscoop heeft gezien vijf dollar terugkrijgen. Als niet het hele bedrag wordt geclaimd, zegt de advocaat het restant te schenken aan een goed doel.

Ook het promotiemateriaal van films als The Patriot, The Animal en Vertical Limit bevatte quotes van David Manning, journalist van The Ridgefield Press. Deze kleine krant uit Connecticut liet weten nooit een David Manning op de loonlijst te hebben gehad.

De schikking kwam vorig jaar al tot stand, maar werd pas onlangs goedgekeurd door een rechter uit Los Angeles. Als gevolg van de kwestie heeft Sony twee medewerkers geschorst en een onderzoek ingesteld naar de nepquotes.

(Bron: BBC)