Nederlandse zombiefilm in race voor Amerikaanse trailerprijs

Nominatie voor 'beste trailer zonder film'

De Nederlandse zombiefilm Worst Case Scenario is dinsdag genomineerd voor de 6th Annual Golden Trailer Awards, de Oscar voor filmtrailers. Dat heeft producent Bart Oosterhoorn bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een Nederlandse film is genomineerd voor deze prijs.

De Golden Trailer Award wordt in twintig categorieën uitgereikt. Worst Case Scenario is genomineerd in de categorie beste trailer zonder film. Regisseur Richard Raaphorst heeft vorig jaar het promotiefilmpje gemaakt om geldschieters voor het project te vinden. Producent Oosterhoorn hoopt de begroting, die vijf miljoen euro bedraagt, op het komende Filmfestival van Cannes sluitend te maken.

Worst Case Scenario gaat over bloeddorstige Duitse en Nederlandse zombies die het tijdens een fictieve WK-finale tussen beide landen tegen elkaar opnemen. Op internet werd de trailer van Worst Case Scenario inmiddels meer dan 200.000 maal bekeken.

De uitreiking van de prijs is op 26 mei in het Orpheum Theatre in Los Angeles. In de jury zitten onder anderen filmmaker Quentin Tarantino en David Geffen, de topman van filmproducent Dreamworks.

(Bron: ANP)