Meer illegale dvd's in Engeland

Nieuwe campagne tegen piraterij gestart

De productie van illegale dvd's is in Engeland in de eerste helft van 2005 met 133% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2004. De Federation Against Copyright Theft (FACT) nam van januari tot en met juni 386.569 illegale dvd's in beslag. Terwijl de binnenlandse productie steeg, daalde de smokkel van illegale dvd's uit het buitenland. Vanwege deze cijfers is FACT een nieuwe campagne tegen piraterij gestart.

Tv-persoonlijkheid Jonathan Ross, die een filmprogramma presenteert op de BBC , is het gezicht van de nieuwe campagne. De campagne is vooral gericht op de mensen die de illegale schijfjes kopen. 'Als je dvd's koopt van een straatventer of uit een achterbak, stimuleer je de criminaliteit in je eigen buurt', aldus Ross.

De campagne krijgt steun van de politie die vorige week bij een inval voor meer dan 400.000 pond aan illegale kopieën in beslag nam. Meer dan 50 .000 illegale cd's en dvd's werden aangetroffen in een loods. De lading bevatte onder andere kopieën van War of the Worlds, Mr & Mrs Smith en vele Bollywoodproducties.