Malkovich speelt Klimt in Ruiz-film

Ook in aantocht: Braziliaans voetbaldrama The Goal

In Wenen zijn deze week de opnamen begonnen voor Klimt, waarin John Malkovich kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) speelt. De film wordt geregisseerd door Raoul Ruiz, vorig jaar Filmmaker In Focus op het Rotterdams filmfestival.

Klimt, bekend van onder meer het schilderij De kus, was in Oostenrijk omstreden, terwijl collega-kunstenaars in Parijs zijn werk prezen. De film gaat vooral over Klimts strijd voor artistieke vrijheid en over zijn vriendschap met Emilie Floege.

TMG Films maakte bekend dat dit jaar de opnamen beginnen van The Goal, een film over een Braziliaanse topvoetballer waarin Mario López ( bekend van de tv-comedy Saved By The Bell) de hoofdrol speelt. Eén van de producenten is Spike Lee. Voetballers als Romario, Ronaldo, Denilson, Rivaldo en Roberto Carlos zullen te zien zijn in de film, waarvan de opnamen beginnen in november.

The Goal is geschreven en wordt geregisseerd door reclamemaker Art Sims, die eerder in het Braziliaanse voetbal dook voor zijn documentaire Rio de Janeiro: A Soccer Samba.