Leven Herman Brood verfilmd

Wild Romance: regie Jean van der Velde

Regisseur Jean van de Velde gaat een speelfilm maken over het leven van rockzanger Herman Brood. De productie is een samenwerking tussen RTL Nederland en producent M4all.

De titel van de film is Wild Romance. De casting is al begonnen en momenteel zijn nog zes acteurs in de race om in de huid van de zanger/kunstenaar te kruipen. Namen willen de filmmakers niet noemen.

Van der Velde schreef het script van Wild Romance. De film gaat over de periode tussen 1974 en 1979, de tijd van Broods eerste drie elpees en zijn tour door Amerika. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de beginnende kroegbaas Koos van Dijk, die een act zoekt voor zijn Groningse café.

Van Dijk, die donderdag bij de ondertekening van het filmcontract aanwezig was, zei dat Brood het idee van een film over zijn leven altijd al fantastisch vond. 'Herman viert vanavond in de hemel een feestje. Hij gaat met Jimi Hendrix een stevige borrel drinken, want dit is de kroon op zijn werk,' aldus de latere manager van Brood.

Mede doordat veel beelden in Amerika worden geschoten, is voor het project een budget van 4 miljoen euro nodig. RTL betaalt daarvan 1,2 miljoen, de rest halen de filmmakers via fiscale constructies bij elkaar.

De Brood-film is de tweede productie die RTL Nederland gaat cofinancieren. Eerder al maakte het bedrijf bekend dat te gaan doen met de Baantjer-speelfilm. Van die film zit het script in de finale afwerking.

(Bron: ANP)