Legerdrama voor 'Baby'-schrijver

Clint Eastwood beoogd hoofdrolspeler

Million Dollar Baby-scenarioschrijver Paul Haggis werkt aan Death and Dishonor, een film die hij schrijft en regisseert, zo meldt Variety. Het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal gaat over een gepensioneerde legerofficier die onderzoekt hoe zijn zoon, een soldaat die net terug was uit Bagdad, in Georgia aan zijn einde kwam.

Death and Dishonor is gebaseerd op een artikel uit Playboy, waarin het verhaal van de soldaat beschreven wordt. Filmmaatschappij Warner kocht de rechten van het verhaal. De versie van Haggis zal ook fictieve elementen bevatten.

Haggis heeft Clint Eastwood op het oog voor de rol van Lanny Jones, de gepensioneerde officier die zelf op zoek gaat naar de waarheid over de dood van zijn zoon. Eastwood, die zelf plannen heeft om de film Flags of our Fathers te regisseren, heeft nog niet toegestemd.

Haggis' debuutfilm Crash gaat binnenkort in Amerika in première. Een andere film waar hij aan werkt , is Honeymoon with Harry, een bewerking van de gelijknamige roman van Bart Baker.