Langer Licht dingt mee naar VPRO Tiger Awards

IFFR nomineert speefilmdebuut David Lammers

De Nederlandse speelfilm Langer Licht van David Lammers is geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dit festival wordt van 25 januari tot en met 5 februari 2006 voor de 35ste keer georganiseerd. De rest van de genomineerden worden begin januari bekendgemaakt.

Langer Licht is de eerste lange film van Lammers, die in 2001 afstudeerde aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie in Amsterdam. Zijn eindexamenfilm De Laatste Dag van Alfred Maassen won een Gouden Kalf voor Beste Korte Film en werd tevens geselecteerd voor The Student Competition op het filmfestival van Cannes. Daarna regisseerde Lammers nog een aantal korte films, waaronder Veere. Met deze film won hij vorig jaar op het IFFR een Tiger Cub Award.

Langer Licht gaat over boksschoolhouder Lucien (Raymond Thiry) die na een tragisch ongeluk mentaal niet meer in staat is voor zijn vijtienjarige zoon Mitchel (Dai Carter) te zorgen. Hij laat de jongen alleen achter en trekt zich terug. Voor hij zijn leven weer kan oppakken, moet hij eerst zijn eigen verdriet onder ogen zien.

De drie winnaars van de VPRO Tiger Awards Competitie worden vrijdag 3 februari tijdens een ceremonie bekendgemaakt.

(Bron: ANP)