Intendant doeltreffend

Blijkt uit onderzoek

De intendant van het Nederlands Fonds voor de Film heeft bijgedragen aan het succes van Nederlandse films in de bioscoop.

Dit blijkt uit een onderzoek naar de effectiviteit van de intendant in de afgelopen vijf jaar dat 27 oktober is verschenen. Veel bioscoopsuccessen zijn de afgelopen jaren tot stand gekomen met hulp van de intendant van het Filmfonds. Uit het onderzoek van filmmarketingdeskundige Heleen Rouw blijkt dat de intendant zijn werk doeltreffend verricht. Rouw vroeg producenten, scenarioschrijvers en regisseurs naar hun oordeel. Ontwikkeling met behulp van de intendant geeft een scenario een kwaliteitskeurmerk, vonden zij.

Bij de intendant kunnen Filmmakers hun idee indienen op een A4tje. Van 1999 tot en met 2004 zijn 890 plannen bij het Fonds binnengekomen. Daarvan ontvingen159 projecten daadwerkelijk ontwikkelingsgeld. Van deze projecten heeft 14% een realiseringsbijdrage ontvangen en is 12 % gerealiseerd. Tot op heden zijn er 18 films gemaakt. Hiervan kwamen er inmiddels 13 in de bioscoop uit, waaronder populaire films zoals Minoes, Ja Zuster Nee Zuster, Volle Maan en Shouf Shouf Habibi!

De huidige intendant is Esmé Lammers. Zij volgde op 1 oktober Edwin de Vries op en is de vijfde persoon die de functie invult. Het volledige rapport is te vinden op de website van het Nederlandse Fonds voor de Film
(bron: persbericht)